În prima zi de octombrie vremea se menţine frumoasă și caldă. Temperaturile maxime vor ajunge până la 29 de grade Celsius. De joi, vremea intră într-un proces de răcire. Ploile îşi vor face apariţia. În zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Marți

Vremea va fi frumoasă și se va menține caldă în orele amiezii, chiar deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie în sud și sud-est. Cerul va fi variabil în primele ore ale zilei în sud-vest, iar în restul intervalului și al țării va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 1 grad. Izolat, dimineața și noaptea va fi ceață.

Miercuri

Vremea va fi în continuare mai caldă în orele amiezii decât în mod normal pentru această dată, local chiar deosebit de caldă, cu precădere în jumătatea de sud a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în majoritatea regiunilor, dar cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în a doua parte a intervalului local în cele vestice și nord-vestice și pe arii restrânse în cele centrale și la munte. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, în prima parte a intervalului local în est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, când foarte probabil, pe spații mici va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…22 de grade pe litoral și 31…32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 și 17 grade.

Joi

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, și pe spații mici foarte probabil vijelii, în prima parte a intervalului în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte, iar seara și noaptea și în restul teritoriului. În zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1500 m, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime, în scădere semnificativă față de ziua anterioară în vest, centru și nord și în continuare mai ridicate decât cele specifice datei în restul zonelor, vor fi cuprinse în general, între 17 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 2 și 15 grade.