Nu este singura atenționare. ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului pentru mai multe judeţe din zona Moldovei, începând de duminică dimineaţa, 5 ianuarie.

Codul pentru zonele montane este valabil până pe 6 ianuarie, ora 6:00. Aicim vântul va avea viteze de 65 – 75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, acesta va ajunge la peste 90 – 100 km/h.

În Moldova, vântul va bate în rafale de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse va avea 70 – 75 km/h. Apar precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la nivel local.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pe 4 ianuarie o informare de vânt, precipitaţii mixte şi ninsori, valabilă în majoritatea regiunilor în intervalul 4 ianuarie, ora 17:00 – 6 ianuarie, ora 22:00.

Astăzi, vântul își va face de cap în mare parte a țării, cu rafale în general de 45-55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h, iar de mâine, se va intensifica în regiunile sud-estice şi în Carpaţii Meridionali.

Apar precipitații temporare, la munte va ninge, iar în centrul, vestul, nordul şi nord-estul țării vor predomina ninsorile. În sud-est vor fi precipitaţii mixte.

Atenție! La nivel local se va depune un strat de zăpadă, iar pe arii restrânse, se va forma polei sau gheţuş.