Producatorul de electrocasnice Whirlpool a anuntat o scadere cu 76% a profitului aferent celui de-al patrulea trimestru al anului, ca urmare a reducerii vanzarilor globale in contextul crizei economice. Compania a avertizat, de asemenea, ca va inregistra o scadere semnificativa a business-ului si in 2009.

Profitul Whirpool a ajuns in trimestrul al patrulea la 44 milioane de dolari, sau 60 de centi pe actiune, de la 187 milioane de dolari, sau 2,38 dolari pe actiune, in perioada similara a anului trecut.

Vanzarile producatorului de electrocasnice au scazut, de asemenea, cu 19%, la 4,3 miliarde de dolari.

Doar in America de Nord compania a inregistrat o pierdere operationala de 20 milioane de dolari, vanzarile fiind in scadere cu 18%. Whirlpool a anuntat ca se asteapta ca vanzarile totale de electrocasnicelor din SUA sa inregistreze o scadere cu 10%.

In Europa, vanzarile companiei s-au diminuat cu 16%, pentru ca in America Latina si Asia sa scada cu 26% si, respectiv, 10%.

In luna octombrie, Whirlpool a anuntat ca va disponibiliza 5.000 de angajati pana la finele anului 2009, in contextul crizei financiare.

Citeste mai mult despre planul de disponibilizari al Whirlpool aici.

Sursa: CNN