Costul curent al livrărilor Shell – definiția venitului net – a ajuns la 1 miliard de dolari în al doilea trimestru, în comparație cu așteptările analiștilor de 2,2 miliarde de dolari și 3,8 miliarde de dolari atins în același perioadă a anului trecut.

"Prețuri mici ale petrolului continuă să fie o provocare importantă în cadrul întregii activități, în special în cifra de afaceri", a declarat directorul executiv Ben van Beurden, care a declarat luna trecuta ca vrea sa transforme Shell în cea mai bună companie petrolieră, pentru a-i întoarce pe investitori.

Rivalii BP și Statoil au raportat rezultate rezultate sub aşteptări în al doilea trimestru, în principal din cauza faptului așteptările analiștilor cu privire la reducerile de costuri au fost prea optimiste.

Gigantul petrolier francez Total s-a descurcat mai bine, întrecând așteptările.

Acţiunile "A" ale Shell, cotate la Londra, au deschis cu 3% mai mici, comparativ cu o scădere de 0,7 la sută a indicelelui companiilor de petrol și gaze.

Producția de petrol și gaze naturale a Shell în cel de-al doilea trimestru a crescut cu 28% în ritm anual, în principal datorită contribuției activelor BG, pe care Shell a achizitionat-o pentru 54 de miliarde de dolari la începutul acestui an.

Compania nu doar că a înregistrat o pierdere în sectorul de producție de petrol, dar de asemenea a înregistrat venituri mai mici în multe alte segmente, inclusiv gaze, petrochimie și rafinarea petrolului.

Numerarul provenit din activități de exploatare în cel de-al trimestru din 2016 a fost de 2,3 miliarde de dolari, comparativ cu 6,1 miliarde de dolari în același trimestru al anului trecut, ceea ce înseamnă că nici măcare nu sunt suficienţi bani pentru a acoperi dividende de 3.7 miliarde de dolari.