În perioada ianuarie-martie 2012, profitul net al SocGen a fost de 732 milioane de euro (963 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 748,1 milioane de euro.

Veniturile băncii au scăzut cu 4,7%, la 6,3 miliarde de euro, în timp ce analiştii estimau venituri de 6,2 miliarde de euro.

SocGen a anunţat că a vândut active de 6,4 miliarde de euro în primul trimestru pentru a-şi reduce datoria, ajungând la un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 9,4%.

Băncile franceze sunt expuse la criza datoriilor deoarece deţin obligaţiuni guvernamentale ale statelor din zona euro care se confruntă cu probleme financiare şi sunt dependente de finanţarea oferită de BCE.

Toate băncile franceze continuă să-şi majoreze capitalul şi au ca obiectiv să ajungă la o rată a fondurilor de nivel 1 (Core Tier 1) de cel puţin 9% până în 2013, conform reglementărilor Basel III. Obiectivul intermediar de 9% până în iunie 2012 fixat de Autoritatea Bancară Europeană nu reprezintă o îngrijorare, pentru analişti.
SURSA: Agerpres