În perioada aprilie-iunie 2016, profitul net înregistrat de Raiffeisen Bank International a scăzut până la 96 milioane de euro, de la 192 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, semnificativ mai puţin decât un rezultat de 141 milioane de euro preconizat de analiştii intervievaţi de Reuters. 

"Contextul actual de dobânzi reduse, atât în zona euro cât şi pe alte pieţe ale RBI, a afectat veniturile nete din dobânzi ale grupului în prima jumătate a lui 2016", a informat Raiffeisen Bank International (RBI) într-un comunicat de presă. În al doilea trimestru al acestui an, veniturile nete din dobânzi ale RBI au scăzut cu aproape 14% în ritm anual până la 738 milioane de euro. 

Acestea au fost ultimele rezultate trimestriale publicate de RBI înaintea unei eventuale fuziuni cu grupul mamă Raiffeisen Zentralbank, o decizie în acest sens urmând să fie luată în a doua parte a lunii septembrie. 

Raiffeisen Bank International împreună cu grupul mamă Raiffeisen Zentralbank au fost incluse în cele 51 de mari bănci europene care au fost supuse în acest an la o nouă rundă de teste de stres de către Autoritatea Bancară Europeană şi, potrivit rezultatelor, Raiffeisen se numără printre băncile care au obţinut cele mai slabe rezultate. 

În România, Raiffeisen Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare pentru aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Banca are o reţea de peste 500 de agenţii în toată ţara, peste 1.140 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de terminale EPOS şi peste 80 de MFM-uri. AGERPRES