78-8493-1.jpgCele mai importante companii din portofoliul nostru au comunicat în ultimele săptămâni rezultatele financiare pe primele nouă luni din an. Am avut parte atât de surprize pozitive, cât şi de unele foarte neplăcute.
Printre emitenţii cu cele mai bune performanţe se numără BRD-GSG (creştere de 43% a profitului net) şi două dintre SIF-uri: SIF3 Transilvania şi SIF2 Moldova. In cazul SIF 3, profitul s-a dublat comparativ cu primele nouă luni din 2006, iar la SIF 2, profitul net a crescut cu 40%.

La capitolul surprize negative se detaşează în mod clar Transelectrica Bucureşti, care „a reuşit“ contra-performanţa de a ieşi în pierdere pe parcursul trimestrului III, astfel încât rezultatul cumulat pe primele nouă luni este cu 80% mai redus decât cel din perioada similară a anului 2006. De asemenea, în cazul SIF1 Banat-Crisana şi al SIF4 Muntenia s-a înregistrat o scădere a profitului cu 14% şi, respectiv, 21%, comparativ cu anul anterior. Cei mai mulţi dintre ceilalţi emitenţi au consemnat aprecieri modice, atât în ceea ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul net. De exemplu, Biofarm a avut o creştere de 9% a cifrei de afaceri şi de 17% a profitului net, iar Alumil Rom Industry – o apreciere de 5% a profitului net.

Sursa: www.ktd.ro