Profitul net al Orange a urcat în perioada ianuarie – iunie 2016 la 3,17 miliarde de euro (3,48 miliarde de dolari), în timp ce veniturile au crescut cu 0,3%, la 20,07 miliarde de euro, în urma performanţei solide a pieţei spaniole. 

Orange se confruntă cu o concurenţă strânsă pe multe pieţe, în special în Europa, unde companiile de telecomunicaţii fac eforturi pentru a-şi majora cota de piaţă prin reducerea preţurilor la serviciile de telefonie mobilă şi trafic de date, scrie Agerpres. 

În ianuarie, Orange a finalizat vânzarea participaţiei sale de 50% la operatorul britanic de telefonie mobilă EE către British Telecom (BT), valoarea tranzacţiei fiind de 4,51 miliarde de dolari în numerar şi o participaţie de 4% în BT. 

În trimestrul doi din 2016, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) pe baze comparabile a urcat la 3,34 miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari), în linie cu estimările analiştilor, în timp ce veniturile s-au situat la 10,07 miliarde de euro. Analiştii estimau un câştig de 3,34 miliarde de euro, la vânzări de 10,12 miliarde de euro. 

De asemenea, Orange şi-a confirmat obiectivele financiare pentru întregul an 2016, respectiv un profit operaţional (EBITDA) mai mare decât în 2015, pe baze comparabile. Dividendele propuse de companie se situează la 0,60 euro pe acţiune, potrivit Agerpres. 

În Franţa, cea mai mare piaţă a Orange, a crescut numărul de clienţi, dar câştigurile şi vânzările au scăzut în urma concurenţei făcute de companiile rivale de telefonie mobilă. 

La 30 iunie, grupul Orange număra la nivel mondial 188,6 milioane de clienţi la serviciile de telefonie mobilă şi 17,9 milioane la serviciile de telefonie fixă, în creştere cu 3,1% în ritm anual. 

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este lider de piaţă în România.