În perioada ianuarie – iunie 2015, profitul net de bază a scăzut la 1,17 miliarde de euro (1,3 miliarde dolari), de la 1,48 miliarde de euro în primul semestru din 2014, în timp ce analiştii intervievaţi de Bloomberg estimau un câştig de 1,15 miliarde de euro.

'Rezultatele financiare din primul semestru reflectă situaţia dificilă a centralelor şi termocentralelor noastre', a afirmat directorul general Johannes Teyssen.

În perioada ianuarie – iunie 2015, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 13%, la 4,27 miliarde de euro, din cauza reducerii preţului la energie şi a declinului preţului la ţiţei.

Profitul net neajustat al E.ON s-a situat la 1,32 miliarde de euro în primul semestru din acest an, în timp ce vânzările au urcat cu 4,6%, la 57,3 miliarde de euro, de la 54,8 miliarde de euro în perioada similară din 2014.

Compania şi-a menţinut estimarea privind înregistrarea unui profit net de bază de 1,4 – 1,8 miliarde de euro în acest an şi a unui profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare de 7 – 7,6 miliarde de euro.

Miercuri, acţiunile E.ON au urcat la bursă cu 0,9%, la 11,81 euro.

Anul trecut, E.ON a anunţat că se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progresele tehnologice şi cererile venite din partea consumatorilor.

E.ON a precizat că va pregăti pentru 2015 listarea unei companii apărute prin divizarea sa, urmând ca separarea să se realizeze în a doua jumătate a lui 2016.
'Această transformare reprezintă răspunsul nostru organizat la modificarea dramatică a pieţei energiei pe plan global', a afirmat directorul general al E.ON, Johannes Teyssen.

Noua companie va fi denumită Uniper şi va fi condusă de fostul director financiar Klaus Schaefer. Activele sale vor fi responsabile pentru aproximativ jumătate din actualul profit al E.ON.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunţat că ţara sa va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia). Germania a introdus, în 2011, taxa pe combustibilul nuclear, care ar urma să rămână în vigoare cel puţin până în 2016. Această taxă a afectat semnificativ câştigurile companiilor germane de utilităţi.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi. AGERPRES