Acţiunile celui mai mare furnizor de servicii de telecomunicaţii din Regatul Unit au scăzut cu aproximativ o cincime în 2016, pe fondul incertitudinilor provocate de votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Participaţia deţinută de Deutsche Telekom în BT este evaluată acum la 5,1 miliarde de euro.

Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare EBITDA a urcat cu 2% în perioada octombrie – decembrie 2016, la 5,26 miliarde de euro, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate în Germania şi SUA. Profitul operaţional ajustat a crescut în Germania cu 3%, la 2,14 miliarde de euro, în timp ce analiştii estimau 2,12 miliarde de euro.

Cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa după venituri a propus o creştere de 9% a dividendelor pe 2016, la 0,60 euro per titlu, în linie cu estimările analiştilor.

Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a vânzărilor în 2017 iar profitul operaţional ajustat ar urma să înregistreze un avans de aproape 4%.

În conformitate cu un acord încheiat în 2015, Deutsche Telekom nu poate să îşi vândă participaţia pe care o deţine la BT înainte de luna august 2017, exceptând situaţia în care ajunge la un acord în afara pieţei cu un investitor financiar. Pe lângă participaţia la BT, Deutsche Telekom mai are în Marea Britanie afaceri de IT şi consultanţă derulate prin subsidiara T-Systems, pe care odată grupul german a încercat să o fuzioneze cu divizia Global Services a BT dar pe care în prezent se zvoneşte că ar dori să o vândă.

Deutsche Telekom a devenit cel mai mare acţionar individual la BT în 2015, când grupul britanic a preluat operatorul de telefonie mobilă EE, deţinut în mod egal de Deutsche Telekom şi Orange, pentru 12,5 miliarde de lire sterline.

Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul "T". AGERPRES