Compania a inregistrat anul trecut venituri totale de 44,96 miliarde lei si a avut cheltuieli totale de 30,43 miliarde de lei. Pentru anul 2000, conducerea societatii estimeaza realizarea unui profit brut de 20 de miliarde lei, deci o crestere minima a profitului net, daca este luata in calcul si deprecierea monedei nationale estimata pentru acest an. Valoarea dividendului net alocat pentru o actiune va fi de 173,4 lei pentru persoane fizice si 164,29 lei pentru persoane juridice.
In aceste conditii brokerii estimeaza ca valoarea titlurilor societatii, tranzactionate la categoria a doua a bursei, nu va suferi modificari substantiale in urmatoarea perioada, fiind posibila insa o usoara depreciere determinata de iesire a acestor titluri din raza de interes a speculatorilor. Dumitru Astafei, director de operatiuni la Inter Valori Mobiliare sustine ca „interesul actionarilor nu se concentreaza in acest moment pe cresterea cotei actiunilor in ringul bursiere. Administratorii companiei par mai degraba preocupati de cresterea periodica a capitalului social, decat de pretul la care se tranzactioneza aceste titluri”.
Cei mai multi operatori din piata estimeaza insa ca pretul titlurilor Impact nu va fi mai mic de 2000 de lei in acest an, deoarece majoritatea actionarilor stiu ca valoarea reala este mai mare decat pretul de tranzactionare si nu vor accepta sa vanda sub aceasta cotatie. In plus, societatea Impact beneficiaza, prin activitatea pe care o desfasoara, de un potential de dezvoltare ridicat. In acest context, preocuparea administratorilor pentru cresterea capitalului social este considerata de brokeri ca o strategie pentru dezvoltarea companiei pe termen lung