În ianuarie-iunie 2012, profitul de dinainte de taxe al băncii britanice a urcat la 12,7 miliarde de dolari, de la 11,5 miliarde de dolari, în perioada similară din 2011, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 12,36 miliarde de dolari. HSBC a anunţat că a pus deoparte 1,3 miliarde de dolari pentru compensaţii acordate clienţilor din Marea Britanie.

"Am obţinut progrese substanţiale şi încurajatoare în zone cheie, ne-am majorat veniturile pe pieţele în creştere rapidă, cum ar fi cele din Asia şi continuăm procesul de reorganizare", a declarat directorul general al băncii britanice, Stuart Gulliver.

Profitul de bază a scăzut cu 3% în perioada ianuarie-iunie 2012, la 10,6 miliarde de dolari, comparativ cu perioada similară din 2011.

HSBC intenţionează să renunţe la 30.000 de angajaţi până la sfârşitul anului viitor, să se extindă pe pieţele emergente şi să vândă active pentru a îndeplini noile cerinţe privind capitalul.

Banca britanică a raportat un câştig de aproape 22 miliarde de dolari în 2011, reprezentând cel mai semnificativ profit înregistrat în rândul băncilor din Europa Occidentală, datorită performanţelor foarte bune din Asia şi alte pieţe emergente.

HSBC este o bancă înfiinţată la Hong Kong şi Shanghai în 1865 şi în mod tradiţional s-a concentrat pe piaţa asiatică. În prezent, HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.