Compania aerian Ryanair a înregistrat o creştere spectaculoasă a profitului aferent primului trimestru al anului fiscal, de 550% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume în ceea ce priveşte valoarea de piaţă, Ryanair a raportat un profit net de 136,5 milioane de euro în primul trimestru, faţă de 21 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2008.

„Reducerea tarifelor cu 13% au dus la o creştere cu 11% a traficului, o adevărată performanţă în actualul context economic, când mulţi dintre competitorii noştri pierd clienţi şi renunţă la unele zboruri”, a declarat Michael O’Leary, directorul executiv al companiei aeriene.

Pe lângă creşterea traficului, reducerea costurilor pentru combustibili a avut de asemenea un impact pozitiv pentru rezultatele Ryanair.

Cu toate că profitul obţinut a fost uriaş, vânzările companiei aeriene au scăzut de la 776,9 milioane de euro în primul trimestru din 2008, la 774,7 milioane de euro în acest an.

În ciuda rezultatelor spectaculoase, oficialii companiei au declarat că sunt încă reticenţi în ceea ce priveşte rezultatele pentru întregul an financiar. Astfel, O’Leary se aşteaptă la un profit net de 200 – 300 milioane de euro la finele anului.

SURSA: „Daily Telegraph”