În acelaşi timp, după primele şase luni ale anului în curs, Antibiotice raportează o cifra netă de 89,4 milioane lei, în creştere cu 3,5%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

De asemenea, veniturile obţinute din vânzările de pe pieţele externe au fost de 54,5 milioane lei, cu 18% peste nivelul raportat în primul semestru din 2015, când a fost realizată o valoare de 46,26 milioane lei. 

'În primul semestru al anului 2016, exportul de produse finite a crescut semnificativ. Principala creştere a fost realizată pe piaţa SUA, unde livrările s-au dublat comparativ cu perioada de referinţă a anului 2015. Antibiotice exportă în SUA produse antiinfecţioase injectabile din gama penicilinelor. De asemenea, s-a înregistrat o dublare a exporturilor şi în zona Europei, în timp ce în alte zone, precum Rusia C.S.I., Orientul Mijlociu şi Asia de Sud Est exporturile au rămas relativ la nivelul din 2015 din motive legate şi de conjunctura geopolitică din anumite pieţe de desfacere. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat pentru produsele sub formă de injectabile (utilizate în spitale pentru tratarea infecţiilor), capsule şi supozitoare', se arată în comunicatul transmis BVB de către companie. 

Pe de altă parte, veniturile din vânzările realizate pe piaţa internă au crescut cu 3,5%, în S1. 

În ceea ce priveşte profitul brut aferent semestrului I din acest an, compania a înregistrat o evoluţie pozitivă, atingând valoarea de 18,85 milioane lei, cu 13 procente mai mare în raport cu profitul brut aferent primului semestru din anul anterior, când acesta a fost de 16,63 milioane lei. 

La nivelul perioadei ianuarie – iunie 2016, Antibiotice s-a clasat locul 4 în topul producătorilor de medicamente generice cu prescripţie medicală şi medicamente fără prescripţie medicală (OTC) din România, fiind, în acelaşi timp, lider din punct de vedere al unităţilor terapeutice valorificate pe forma de administrare pulberi injectabile, cu o cotă de piaţă de 75,7%. 

Principalul producător de medicamente generice destinate consumului din spitale a raportat, în primele 6 luni ale anului, un profit din exploatare în creştere cu 10%, comparativ cu semestrul I 2015. 

Potrivit site-ului BVB, compania Antibiotice SA, una dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc, a fost fondată în anul 1955, iar în 1997 a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti. Începând cu anul 2000, pe platforma de la Iaşi au fost realizate investiţii de peste 30 milioane de euro. 

Activitatea de bază a companiei este producţia de antiinfecţioase forme solide orale, fiind şi singura companie farmaceutică din România care divizează pulberi sterile pentru tratamente injectabile antiinfecţioase. 

Antibiotice SA din Iaşi este lider pentru producţia destinată spitalelor din România, are cea mai importantă cotă pentru produsele topice (unguente, creme, geluri) pentru piaţa din România, dezvoltând în acelaşi timp şi un important segment de produse pentru sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, dar şi oncologie. AGERPRES