Producătorul de băuturi alcoolice Prodvinalco SA a anunţat că va plăti dividende în valoare de 5 milioane de lei, din profitul net aferent anului 2008.

Decizia a fost adoptată în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 28 septembrie. Este pentru prima dată în ultimii 6 ani când compania acordă dividende.

Prodvinalco, unul dintre cei mai importanţi producători de băuturi spirtoase din România, a înregistrat în 2008 cele mai bune rezultate financiare din toată istoria sa, respectiv un profit net de 8,52 milioane de lei, în creştere cu 1.755% faţă de 2007, şi o cifră de afaceri netă mai mare cu 29%, de 49,95 milioane de lei.

Potrivit firmei de cercetare a pieţei MEMRB, Prodvinalco deţine pe piaţa băuturilor alcoolice primul loc la categoria bitter, poziţia a treia pe segmentul băuturi alcoolice, locul4 la categoria vermut, respectiv 5 la clasa brandy. Printre brandurile produse de Prodvinalco se numără Senator, Monopol, R26, V33, Iancu şi Florio Senator.

Compania Prodvinalco este deţinută de mai multe persoane fizice, printre care Mircia Dorin Todea, cu 17,7% din titluri, şi Vasile Albon, cu o deţinere de 13%.