Primul iPhone a fost prezentat la ediţia din 2007 a MacWorld. Telefonul era disponibil în versiuni de 4 şi 8 GB şi costa 600 de dolari. Telefonul avea senzori de proximitate care închideau telefonul când era apropiat de ureche şi schimba modul de afişare al fotografiilor când era întors într-o parte.

În 2008, Apple lansa iPhone 3G şi App Store, magazinul de aplicaţii, geotagging pentru fotografii şi control parental. 


iPhone 3GS avea un design similar cu 3G însă avea funcţii noi precum apelare vocală, tastatură în modul landscape, copy/paste şi funcţie de căutare.

Odată cu iPhone 4, Apple introducea şi un design nou. Telefonul avea o cameră de 5 megapixeli, înregistrare video HD, FaceTime şi iBooks.  Lansarea acestui telefon a stârnit un imens scandal legat de antena sa. 

iPhone 4S a păstrat designul modelului anterior şi a fost îmbunătăţit la interior. Telefonul avea un procesor dual-core A5, iMessage şi Twitter integrat. La acest model a apărut şi asistentul personal Siri.

În 2012 asistăm la o nouă schimbare de design. iPhone 5 era mai mare decât iPhone 4S, având un ecran de 4 inch, faţă de 3,5 inch şi includea procesorul A6, cel mai rapid de până atunci.

iPhone 5S a fost primul telefon cu procesor de 64 biţi şi senzor de amprentă. 

Pe iPhone 6 Apple a introdus Apple Pay, ecranul s-a mărit la 4,7 inch şi a fost introdus NFC. Odată cu iPhone 6 a fost lansat şi iPhone 6 Plus cu ecran de 5,5 inch. 

De la iPhone 6 telefonul nu a mai suferit modificări de design. Modelul 6S include 3D Touch şi HD 4K video. 

iPhone 7 este primul model al americanilor care este rezistent la apă, dar tot la acest model a fost eliminat mufa jack pentru căşti.