Atât piscinele private cât și cele de la ștrand sau de agrement trebuie să fie întreținute corespunzător. Apa din piscina neîngrijită poate avea efecte negative asupra sănătății.

Apa tulbure, verde sau care miroase puternic a clor determină dezvoltarea unor bacterii sau ciuperci. Acestea pot provoca alergii și diverse boli.

În plus, întreținerea piscinei ajută la menținerea duratei de viață a acesteia. O piscină neîngrijită se deteriorează mult mai repede.

 

Printre cele mai des întâlnite afecțiuni care pot fi contractate prin apa murdară se numără afecțiunile dermatologice (precum foliculite, dermatite, micoze, iritații, ciuperci), probleme la nivelul ochilor (înroșire, mâncărime, durere, lăcrimare), boli gastrointestinale (giardioza, E. Coli) și otita externă.

Ce poți folosi pentru curățarea piscinei

Pentru întreținerea corespunzătoare a piscinei, este necesară măturarea și clătirea punților, precum și adunarea frunzelor și a diverselor impurități din apă. În zilele noastre, există o diversitate  de produse pe care le poți folosi pentru întreținerea piscinei.

 

La Hydrospa.ro găsești astfel de produse utile pentru curățarea piscinelor, printre care se numără: plasele de curățare a piscinei la suprafață, aspiratoarele automate sau cele manuale de curățare a piscinei și roboții hidraulici pentru piscină. Iată ce este recomandat să utilizezi pentru curățarea și întreținerea piscinei, pe termen lung.

 

Plasa de curățare a piscinei la suprafață

Pentru a curăța piscina la suprafață, vei avea nevoie de o plasă de curățare. Aceasta colectează obiectele și mizeriile de la suprafața piscinei. Dacă este prevăzută cu un magnet, aceasta atrage și colectează obiectele metalice din partea de jos a bazinului. O plasă de curățare eficientă te ajută să scapi de frunze, depuneri și de alte obiecte care se adună la suprafața apei din piscină.

Aspirator automat de curățare

Este ușor să cureți piscina, atunci când ai la îndemână un aspirator automat. Există numeroase modele de astfel de aparate disponibile, pentru ca tu să poți  alege produsul potrivit, în funcție de mărimea sau forma piscinei și de necesitățile de curățare ale acesteia.

 

Aspiratorul automat de curățare a piscinei te ajută să elimini depunerile de pe fundul și pereții piscinei. De asemenea, poți utiliza acest produs pentru a curăța linia apei, în locul în care sunt vizibile depunerile de calcar.

Atunci când folosești un aspirator automat de curățare, trebuie să reglezi cu atenție funcția de sucțiune a acestuia, pentru a nu deteriora sistemele de filtrare ale apei.

Aspirator manual de curățare

Aspiratorul manual de curățare a piscinei este utilizat pentru curățarea podelei piscinei. Acesta se atașează unui mâner telescopic și este manevrat pe suprafața podelei, în manieră asemănătoare cu sistemul de operare al unui aspirator obișnuit. Acest produs ajută la eliminarea prafului acumulat în piscină.

Robot hidraulic pentru piscine

Pentru a păstra apa limpede și curată, vei avea nevoie de un robot hidraulic pentru piscine. Acesta curăță fiecare centimetru și nu necesită utilizarea altor echipamente.

 

Există diverse modele de roboți hidraulici sau poți alege un model care nu necesită utilizarea unor unelte speciale și care poate fi conectat la skimmer sau la duza de aspirare. În plus, există modele echipate cu un inel de protecție anti-frecare, care îi permite robotului hidraulic să se apropie de pereții piscinei, fără a deteriora linerul.
 

O piscină curată este sigură pentru utilizare și caracterizată de o durată lungă de viață. Din acest motiv, este important să știi că există diverse produse și echipamente pe care le poți utiliza pentru a întreține piscina de acasă corespunzător, pe termen lung.