Ministerul chinez Industriei şi Tehnologiei Informaţiei a anunţat că, pentru îmbunătăţirea imaginii ‘made in China’, va fi elaborată o listă neagră ce va cuprinde firmele care nu respectă normele de calitate a produselor, a anunţat agenţia oficială Xinhua, citată de Efe.

Ministrul Li Yizhong a îndemnat întreprinderile din domeniul industriei să realizeze produse de calitate înaltă, într-un efort de a îmbunătăţi imaginea gigantului asiatic.

Potrivit ministrului, firmele care se remarcă de-a lungul timpului prin calitatea produselor puse pe piaţă vor fi recompensate, în timp ce companiile aflate la polul opus vor fi sancţionate.

Între ianuarie şi iunie 2010, comerţul exterior chinez a ajuns la cifra de 1,35 miliarde de dolari (1,05 miliarde euro), o creştere de 43,1 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Exporturile au ajuns la nivelul de 705,1 miliarde de dolari (553, 5 miliarde euro), o creştere cu 35,2 la sută, în timp ce importurile se situează la 649,8 miliarde de dolari (510 miliarde euro), adică o urcare cu 52,7 la sută.

SURSA: Agerpres