Producţia industrială va stagna în trimestrul trei comparativ cu perioada aprilie-iunie, dar după primele nouă luni scăderea anuală va fi de 9%, potrivit unei anchete realizate de Comisia Naţională de Prognoză – CNP.

„Cuantificarea răspunsurilor agenţilor economici a indicat, în cazul producţiei industriale, menţinerea nivelului acesteia la nivelul trimestrului doi în perioada iulie – septembrie, care urmează după o creştere importantă în trimestrul al doilea, faţă de trimestrul anterior, ceea ce va conduce pentru primele nouă luni ale anului la o reducere mai mică a producţiei industriale, comparativ cu situaţia semestrială (-9,0% faţă de -10,8% pentru primul semestru)”, se arată în sondajul CNP citat de Mediafax.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, producţia industrială va înregistra o scădere de 5,3% în trimestrul trei.  În trimestrul al doilea, producţia industrială a crescut cu 8,3% faţă de primele trei luni ale anului.

Potrivit CNP, evoluţiile ramurilor industriale pot fi împărţite în mai multe categorii, în funcţie de gradul de recuperare a diminuării producţiei în prima parte a anului, dar şi de amplitudinea cu care au fost afectate de criza financiară.

SURSA: Mediafax