De asemenea, în luna iunie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,9%, respectiv cu 1,4%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 8,9% ca serie brută şi cu 11,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,0% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+8,7%), industriei extractive (+2,9%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,6%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2017, comparativ cu semestrul I 2016, a crescut cu 8,9%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+8,7%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,2%) şi industriei extractive (+1,9%).

Potrivit INS, în luna iunie 2017, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,9%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-5,4%) şi în industria extractivă (-3,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,4%. Industria prelucrătoare şi industria extractivă au scăzut cu 2,5%, respectiv 0,7%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 8,9%, susţinută de creşterile industriei extractive (+12,4%) şi industriei prelucrătoare (+9,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 11,1%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria extractivă (+12,3%), industria prelucrătoare (+11,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,5%. AGERPRES