'În luna ianuarie 2017, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 0,9%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică (+2,0%) şi a industriei prelucrătoare (+1,1%). Industria extractivă a scăzut cu 7,0%.Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,5%', se arată în document.

Industria prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,9%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 0,1%.

'Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 5,8%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+6,5%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,7%). Industria extractivă a scăzut cu 7,0%', menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+5,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 7,6%. AGERPRES