Sursele susţin că Apple intenţionează să dezvăluie în acest an patru noi modele de telefoane iPhone, care vor avea diferite dimensiuni şi diferite preţuri,  susţine cotidianul The Wall Street Journal.

Se vând mai puține telefoane

Unul din noile modele de iPhone ar urma să includă şi conectivitate 5G. În mod normal, Apple dezvăluie o nouă generaţie de telefoane iPhone la mijlocul lunii septembrie. Amânarea momentului în care noile telefoane iPhone vor intra în producţia de masă a modificat şi estimările Apple privind producţia realizată în acest an. WSJ susţine că Apple a coborât cu 20% numărul de telefoane pe care intenţionează să le realizeze în a doua jumătate a acestui an.

Au lansat modele ieftine

La începutul lunii aprilie, Apple a prezentat noul telefon iPhone SE, primul său smartphone ieftin din ultimii patru ani. La un preţ de 399 de dolari, noul iPhone SE costa cu câteva sute de dolari mai puţin decât modelele iPhone 11 şi iPhone 11 Pro. Pentru a putea reduce costurile, Apple a utilizat designul modelului iPhone 8, introdus în 2017, împreună cu un sistem de camere mai puţin avansat, un dispaly mai mic de 4,7 inch şi de tip LCD, precum şi un scaner de amprenta Touch ID în locul recunoaşterii faciale 3-D.