Productia auto in Marea Britanie a scazut cu 60 de procente in luna februarie, ca urmare a inchiderii de fabrici in contextul cererii tot mai mici.

Doar 65.647 de auotmobile au fost construite luna trecuta in Marea Britanie, mai putin cu 60% fata de acceasi perioada a anului trecut. Productia de vehicule comerciale a scazut, de asemenea, cu 70%.

„Scaderea accentuata a productiei auto in luna februarie este rezultatul direct al cererii scazute si a incercarii de pastrare a fortei de munca din acest sector”, a declarat Paul Everitt, CEO-ul Asociatiei Producatorilor si Comerciantilor Auto.

Statisticile arata ca productia auto a scazut constant in ultimele cateva luni. Astfel, in luna decembrie productia auto din Regat a scazut cu 49%, pentru ca in luna ianuarie declinul sa fie de 58 de procente.

Toti marii producatori auto din Marea Britanie au aplelat la scaderea productiei pentru a se alinea cererii in scadere. Astfel, Toyota a intrerupt productia timp de doua saptamani in cadrul uzinelor din Burnaston si Deeside si are in plan noi reduceri.

Honda a apelat la masuri si mai drastice, oprind productia la fabrica din Swindon pana in iunie.

Sursa: The Guardian