„Investiţia absorbită de fabrica din Prejmer a provenit din fonduri proprii, în proporţie de 30%, restul fiind asigurat de credite bancare. Demararea într-un timp foarte scurt a producţiei în unitatea de la Prejmer este determinată de avantajul Symmetrica de a fi singurul producător din Romania cu linii complet automate de fabricare”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.

Producătorul de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, a  inaugurat prima fabrică în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podul Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011). Investiţiile în cele trei facilităţi de producţie s-au ridicat la 14,4 mil. euro.

Noua unitate de producţie din Prejmer are o capacitate de peste 1.500 mp de produse pe zi, ceea ce ridică capacitatea totală a firmei la 9.500 mp de produse pe zi. Fabrica este amplasată pe un teren de 8.000 mp, suprafaţă pe care a fost construită o hală de producţie de 1.000 mp, alături de depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spaţiu de depozitare, spaţii administrative, precum şi un showroom.

“Linia de producţie din cadrul noii fabrici este una de ultimă generaţie, complet automatizată. Din acest motiv, pentru aceasta va fi nevoie doar de trei operatori pe schimb. Fabrica însă va avea în total 16 angajaţi, angrenaţi în activitatea de producţie, contabilitate, livrare şi mentenanţă”, a declarat Cătălin Ciobanu, directorul fabricilor Symmetrica din Prejmer şi Bolintin Vale.

Miza pe primării

Dorian Brutaru, directorul naţional de vânzări al Symmetrica, spune că doar 15% din producţia noii fabrici se va adresa utilizatorilor finali, restul îndreptându-se către cumpărători industriali, cu lucrări ample.

„Mizăm pe nevoia autorităţilor locale de a reface partea carosabilă şi pietonală din oraşe şi comune, pe cererea firmelor de construcţii pentru investiţiile în mediul privat şi pe cererea din ce în ce mai mare de amenajare a curţilor şi grădinilor din partea persoanelor fizice”, a afirmat Dorian Brutaru.

Producătorul român estimează, în urma inaugurării noii fabrici, o creştere a afacerilor pentru acest an la 16,2 mil. euro, de la nivelul de 13,5 mil. euro raportat în 2011.

Symmetrica a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).