Sediul companiei germane Porsche a fost percheziţionat, joi, de anchetatori ai parchetului din Stuttgart, în urma unor suspiciuni de manipulare a pieţei de capital şi de încălcare a regulilor privind comunicarea de informaţii către bursă, a anunţat constructorul auto.

Percheziţia a avut loc joi dimineaţa, anchetatorii ridicând mai multe documente din birourile companiei, potrivit unui comunicat al constructorului german de autovehicule.Parchetul consideră că producătorul auto se face vinovat de „încălcarea regulilor de comunicare pe bursă şi de manipularea pieţei de capital”, a adăugat Porsche.
Compania a precizat că respinge acuzaţiile şi este gata să colaboreze cu autorităţile.

Cotidianul „Die Welt” a raportat că justiţia germană a deschis o anchetă împotriva Porsche ca urmare a unei sesizări a autorităţii de reglementare a pieţei de capital germane, Bafin, privind evoluţia preţurilor acţiunilor Volkswagen în octombrie. Titlurile Volkswagen au depăşit preţul de 1.000 de euro în urma achiziţiilor masive derulate de Porsche, parte a unei încercări de preluare a grupului.

Ancheta îi vizează şi pe fostul directorul general al Porsche Wendelin Wiedeking, respectiv fostul director financiar Holger Härter, ambii demişi după preluarea controlului Porsche de către Volkswagen în luna iulie. Porsche a acumulat datorii de aproximativ zece miliarde de euro în urma tentativei eşuate de a prelua Volkswagen.

SURSA: Mediafax