Organizaţia patronală cere Camerei Deputaţilor să treacă pe lista de priorităţi aprobarea proiectului legii 542/2017 care aprobă ordonanţa de urgenţă a guvernului 79/2017 şi să finalizeze procedura până la sfârşitul lunii iunie 2018, pentru că altfel actul ar rămâne neaprobat până la sfârşitul trimestrului al treilea, când se încheie vacanţa parlamentară.

„Ne aflăm într-o situaţie legislativă fără precedent în ultimii 28 de ani. Este de neînţeles cum la aproape opt luni de la emiterea OUG 79/2017 care a schimbat fundamental Codul Fiscal, legea de aprobare a acesteia este încă pe mesele comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor“, se arată într-un comunicat al asociaţiei de producători.

Toate companiile din România au fost obligate prin Ordonanţa 82/2017 ca până la data de 20 decembrie 2017 să negocieze cu sindicatele şi cu reprezentanţii salariaţilor aplicarea prevederilor acestei ordonanţe. Ulterior, în trimestrul întâi al acestui an, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a cerut companiilor să finalizeze acest proces de trecere a contribuţiilor sociale în salariul brut al fiecărui angajat până la 31 martie 2018, aspect ce urma a fi verificat de Inspectoratele Teritoriale de Muncă.