Procter&Gamble a anuntat astazi ca studiul privind locatia noului centru de productie pentru produse de ingrijire personala pentru Europa a fost finalizat si Romania a fost aleasa ca locatie pentru aceasta investitie. Noua fabrica va fi o investitie Greenfield, localizata in orasul Urlati, judetul Prahova. Valoarea investitiei va depasi suma de 100 milioane USD si peste 300 de noi locuri de munca vor fi create intr-o prima faza.

Romania, datorita conditilor sale economice stabile si datorita pozitiei sale geografice strategice, in vecinatatea pietelor cu o dezvoltare rapida din Europa Centrala si de Est, este o locatie foarte buna pentru investitii. Fabrica de la Urlati este prima investitie Greenfield pe care P&G o realizeaza in Romania si va aproviziona pietele europene. Fabrica P&G va integra ultimele noutati in materie de principii de dezvoltare durabila si design.

Noul centru de productie este conceput pentru a incorpora “know-how-ul” legat de organizare, metodologia de productie si metodele de planificare, asigurand un avantaj in ceea ce priveste calitatea, costurile si capacitatea de a raspunde unui business foarte dinamic, cum este acela din domeniul produselor de ingrijire personala. Centrul va avea o suprafata de 25 ha, ceea ce va asigura spatiu pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie. Inceputul productiei este planificat pentru prima jumatate a anului 2010.

Aceasta fabrica reprezinta un punct cheie in afacerea P&G cu produse de ingrijire personala si este un eveniment semnificativ pentru comunitatea locala. Prin aceasta investitie, P&G va deveni motorul dezvoltarii economice al orasului Urlati si a regiunii adiacente.