Fitch Ratings a acordat bancii ProCredit Romania rating-ul “BB+” pentru o viitoare emisiune de obligatiuni in valoare de 35 milioane lei. ProCredit Romania beneficiaza de calificativele „BB plus” pentru emisiunile pe termen lung, cu perspectiva stabila, „B” in cazul creditelor pe termen scurt, calificativ Individual „D/E” si Sprijin „3”.

Ratingul final acordat obligatiunilor ProCredit Romania depinde de furnizarea de documente care sa sustina informatiile deja primite de Fitch.

Activitatile ProCredit Romania sunt concentrate asupra micro-intreprinderilor, precum si asupra intreprinderilor mici si mijlocii. ProCredit Holding detine 19 divizii in Europa Centrala si de Est, America Latina si Africa. Deciziile strategice, politica de management al riscului si resursele umane sunt concentrate la nivelul ProCredit Holding.

Cel mai mare actionar al bancii este ProCredit Holding, cu o participatie de 26%. Alti actionari ai ProCredit Romania sunt si actionari ai ProCredit Holding, cu exceptia BERD, cu 17% si Commerzbank, cu 20%.

Fitch se asteapta ca ProCredit Holding sa obtina un pachet majoritar de actiuni la ProCredit Romania pana la sfarsitul anului 2007.

Sursa: Fitch Ratings, 09 martie 2006