Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a decis luni să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa.

„Începând de la sfârşitul zilei de luni 16 martie, Groupe Renault va suspenda toate activităţile de producţie la facilităţile industriale din Franţa, pentru a-şi proteja salariaţii în contextul pandemiei de COVID-19 şi în conformitate cu măsurile adoptate de guvernul francez”, a informat producătorul auto într-un comunicat de presă.

Ce se întâmplă cu uzinele din alte ţări, precum România?

„Continuarea activităţilor de producţie la uzinele grupului din alte ţări europene va depinde de situaţia din fiecare ţară”, a adăugat Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

În 2019, vânzările totale ale grupului auto Renault au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule, în schimb, vânzările mondiale de autoturisme şi utilitare marca Dacia au crescut anul trecut cu 5,1% până la 736.570 unităţi, scrie Agerpres.