„Fidelă reputaţiei sale de ingeniozitate, Dacia deschide o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărcii. În ultimii 15 ani, Dacia şi-a lăsat amprenta asupra pieţei auto, reuşind două adevărate revoluţii prin modelele Logan (pe piaţa vehiculelor noi) şi Duster (în segmentul SUV). Marca a ştiut să evolueze şi să se adapteze nevoilor utilizatorilor rămânând fidelă valorilor sale: o ofertă de maşini simple, moderne, fiabile şi robuste, la preţul corect. Un adevărat success story care i-a permis să seducă 6,5 milioane de clienţi şi să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero şi Duster”, precizează compania într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile şi filosofia mărcii Dacia.

Noul autoturism prefigurează un model de segment mini cu 5 uşi şi 4 locuri și beneficiază de o motorizare 100% electrică. Spaţios, vehiculul afişează atributele recunoscute ale mărcii, respectiv: simplitate, robusteţe şi accesibilitate.

Versiunea de serie, ce va fi disponibilă din anul 2021, vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP.

Caroseria va avea elemente fluorescente

Potrivit datelor fişei tehnice, Dacia Spring va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

„Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălţată şi de prezenţa barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric şi electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluţia ideală pentru o utilizare zilnică fără griji. O atenţie deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară şi o serie de elemente grafice integrate în bara de protecţie. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunţând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia. Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă şi cu profilul specific al capotei şi al calandrului, exprimă robusteţe”, se arată în descriere maşinii.

În acelaşi timp, oficialii de la Dacia susţin că modelul Spring reprezintă o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.