Premierul rus Mihail Mişustin l-a informat joi pe preşedintele Vladimir Putin că a fost diagnosticat cu noul coronavirus, potrivit Reuters şi AFP, care citează media de la Moscova.

Vorbind la o reuniune televizată, Mişustin a sugerat ca prim-vicepremierul Andrei Belousov să devină prim-ministru interimar pe perioada absenţei sale.

Putin i-a acceptat propunerea.

Rusia a înregistrat până acum 106.498 de cazuri de infectare şi 1.073 de decese legate de COVID-19, scrie Agerpres.

Mişustin a participat la o şedinţă de Guvern cu doar o zi înainte

Cu doar o zi înainte, premierul Mişustin anunţa că prelungeşte interdicţia de intrare a cetăţenilor străini în Rusia, în contextul pandemiei de coronavirus ce a bulversat oricum economia Rusiei. Măsura va rămâne în vigoare până când se va îmbunătăţi situaţia epidemiologică provocată de pandemia cu noul coronavirus, transmite agenţia EFE.

„Până pe 30 aprilie sunt în vigoare restricţiile pentru intrarea străinilor în ţara noastră. Astăzi am semnat o dispoziţie care extinde acest termen până când se va încheia lupta contra infecţiei COVID-19”, a spus premierul Mihail Mişustin în timpul unei şedinţe de guvern.

El a mai precizat că, pentru diminuarea impactului negativ al acestei măsuri asupra activităţii industriale în Rusia, interdicţia menţionată va cuprinde şi câteva excepţii pentru anumite categorii specifice, cum ar fi specialiştii care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii pentru echipamentele importate.