Potrivit ultimelor informații, în cursul zilei de joi, procurorii procurorii americani l-au pus sub acuzare pe Allen Weisselberg, directorul financiar al Trump Organization, unul dintre oamenii cei mai apropiați ai fostului lider american, Donald Trump.

De menționat este faptul că, atât Trump Organization cât și Trump Payroll Corporation au fost acuzate oficial. Pe de altă parte, Allen Weisselberg și avocații celor două entități juridice au respins acuzațiile, pledând „nevinovat”.

În cadrul instanței de judecată, procurorii au precizat că au formulat 15 capete de acuzare. Printre acestea se numără inclusiv frauda, conspirația, furtul de amploare, dar și falsificarea înregistrărilor contabile.

În ceea ce privește acuzațiile aduse omului lui Donald Trump, Allen Weisselberg este acuzat de neplata taxelor aferente unor venituri de 1,7 milioane de dolari. În acest context, procurorii au descris o schemă de eludare a plății taxelor întinsă pe 15 ani.

Omul lui Donald Trump rămâne fără pașaport

Totodată, procurorii susțin că Weisselberg ar fi încercat să ascundă participarea sa la schema de evaziune cu știința companiei unde era director financiar. Acesta este și motivul pentru care anchetatorii au cerut instanței ca lui  Allen Weisselberg să-i fie confiscat pașaportul.

Potrivit acestora, există riscul ca omul lui Donald Trump să se sustragă procedurilor penale.

Pe de altă parte, fostul lider american Donald Trump nu va fi pus sub acuzare săptămâna aceasta, dar procurorii au declarat că ancheta continuă. Fostul preşedinte a negat acuzaţiile şi a spus că ancheta este o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic.

De menționat este faptul că, Allen Weisselberg a început să lucreze pentru familia Trump în 1973. Inițial acesta a fost angajat în calitate de contabil pentru o companie imobiliară a lui Fred Trump, tatăl viitorului președinte american. Ulterior însă, acesta a ajuns să fie angajat și pentru afacerile lui Donald Trump.

Legat de anchetă, aceasta investighează beneficiile primite de Weisselberg din partea companiei precum apartamente, maşini, sume pentru specializare profesională, pentru care nu ar fi plătit taxele prevăzute de lege.