Situația nu este deloc una bună pentru primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă ne luăm după ce arată datele ultimului sondaj Curs realizat în perioada 14-20 ianuarie 2022. Potrivit acestuia, majoritatea bucureștenilor consideră că activitatea actualului edil general este proastă și foarte proastă.

Probleme pentru Nicușor Dan în Capitală

Astfel, la întrebarea referitoare la activitatea primarului General, Nicuşor Dan, din momentul în care acesta a fost ales, 15% consideră că este foarte proastă și 57% spun că este proastă. De cealaltă parte, doar 23% consideră că activitatea edilului este bună și 3% spun că e foarte bună. Sondajul mai precizează că 2% dintre cei intervievați au ales să nu răspundă sau nu știu răspunsul.

În plus, o altă întrebare la care au răspuns bucureștenii s-a referit la direcția spre care se îndreaptă lucrurile în Capitală. Astfel, datele arată că 73% dintre respondenți sunt de părere că lucrurile merg într-o direcţie greşită și doar 19% cred că direcţia Bucureştiului este una bună.

Printre problemele cele mai importante în viziunea bucureștenilor se numără aglomeraţia, încălzirea, starea drumurilor şi curăţenia. Astfel, la întrebarea privind cele mai importante probleme ale locuitorilor din Bucureşti, 42% a spus că traficul este o problemă, 25% au spus că încălzirea, 21% au spus poluarea, 19% au spus drumurile principale, 17% au spus colectarea gunoiului, 17% consideră curățenia o problemă și 14% văd problema parcărilor ca fiind foarte importantă.

Care este situația partidelor politice?

În ceea ce privește partidele politice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cei mai mulţi ar vota cu PSD – 34%. Pe locul doi s-ar situa USR şi PNL, la egalitate cu 17%. Pe următoarele poziții s-ar afla AUR, care ar obţine 13% și PMP cu 6%, potrivit sondajului CURS.

Sondajul CURS a fost făcută în perioada 14-20 ianuarie 2022 pe un eșantion de 1023 de respondenți prin Metoda CATI. Marja de eroare este de 3,1% la un nivel de încredere de 95%.