Decizia luată de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF este aceasta:

“Admitere sesizarea formulată de Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului George Becali. În baza art. 52.2.b coroborat cu art. 54.1 cu aplicarea art. 12, 14bis și 15 din RD sancționarea pârâtului George Becali cu Avertisment și penalitate sportivă de 10.000 lei”

„S-a jucat numai la o singură poartă. A intrat mingea la Florin Tănase. Istvan Kovacs nu vrea el. E împotriva noastră. De ce credeți că a fluierat acolo? A mutat lovitura din careu la vreo 7 metri de linia de 16 metri. Îți dai seama? A fost în careu, a anulat și golul și a mutat și lovitura din careu. Îți dai seama câte poate să facă Istvan Kovacs? (…) Noi cu Istvan Kovacs e greu să câștigăm. O să vedem la TV, 11 metri cu Gnohere şi el mută mingea la 7 metri. El scoate mingea din poartă, asta face Kovacs. De Coman ce pot să zic? O să dea gol şi la naţională ca să iau banii pe el”, a spus Gigi Becali.

Articolul 54, cu privire la rasism, xenofobie, discriminare și denigrare presupune următoarele:

„Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparține făptuitorul va fi sancționat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancținat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeași sancțiune se aplică și în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuiește o altă persoană pe astfel de motive.”