Se pare că prăbuşirea cotaţiei petrolului american în teritoriul negativ dar şi de rezultatele slabe pe primul trimestru anunţate de mai multe companii, au dus la scăderile bursele europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Totodată, acţiunile grupurilor petroliere BP Plc, Royal Dutch Shell Plc şi Total SA înregistrau marţi dimineaţa scăderi cuprinse între 3% şi 4%, ceea ce a făcut ca indicele bursier pan-european STOXX 600 să afişeze o scădere de 1,1% în jurul orei 7:02 GMT.
De asemenea, toţi indicii bursieri ai marilor state din Europa erau marţi în scădere, la o zi după ce petrolul Texas (WTI) a înregistrat o prăbuşire istorică a cotaţiei de 305% şi, pentru prima dată de când există statistici, a trecut la valori negative, ajungând luni seara la o cotaţie de minus 37,63 dolari.

Probleme și în Japonia

Probleme sunt și în Japonia. Bursa de la Tokyo a închis şedinţa de marţi în scădere cu 1,97% iar cea de la Shanghai cu o pierdere de 0,92%.
În prezent, indicele pan european STOXX 600 şi-a revenit cu aproape 25% după prăbuşirea din luna martie dar cu toate acestea rămâne cu 22% sub recordul istoric, în condiţiile în care companiile renunţă să mai plătească dividende şi abandonează prognozele financiare pentru a putea face faţă consecinţelor pandemiei de coronavirus.