Acest lucru s-a întâmplat pe fondul escaladării crizei provocate de pandemia de coronavirus şi al impactului ei asupra pieţei forţei de muncă, potrivit anunţului făcut joi de Oficiul Federal pentru Muncă, transmit DPA şi Reuters, citate de agerpres.

Totodată, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în aprilie cu 373.000, până la cifra ajustată de 2,639 milioane, în timp ce rata şomajului în Germania a urcat la 5,8%, de la 5,1% în martie.

Oficiul Federal pentru Muncă a informat că a primit 751.000 de solicitări pentru “Kurzarbeit” – program de lucru redus – pentru un total de 10,1 milioane de persoane.

“Kurzarbeit” a fost introdus pentru prima dată în perioada crizei financiare din 2008, iar companiile pot solicita ajutoare de la stat pentru a acoperi costurile care apar din păstrarea angajaţilor care muncesc mai puţin timp.

Solicitările au fost efectuate în perioada 1 martie – 26 aprilie, dar datele nu înseamnă că toate aceste persoane vor beneficia de schema privind programul de lucru redus, a precizat Oficiul Federal pentru Muncă.

Comparativ, în timpul crizei din 2009, un număr de 3,3 milioane de persoane au solicitat program de lucru redus.