Dacă preşedintele a avut parte de băi de mulţime de Ziua Naţională, fiind primit cu aplauze şi încurajări de oameni şi la parada de la Arcul de Triumf, dar şi la cea de la Alba Iulia, omul de încredere al şefului statului a avut mari dificultăţi.  

Casa consilierului prezidențial Delia Dinu, șefa departamentului de Protocol al Președinției, a fost prădată de hoţi sâmbătă. Imobilul din Domneşti a fost spart în timp ce Delia Dinu l-a însoțit pe Iohannis la paradele de la București și Alba Iulia.

”Polițiștii din Ilfov au fost sesizați ieri, 1 decembrie, în privința acestui incident, iar în prezent, aceștia desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a anunţat, Dragoș Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov, conform mediafax.

Delia Dinu este șefa Departamentului Protocol din Administrația Prezidențială. Ea a fost numită Consilier Prezidențial la data de 1 iulie 2016. Delia Dinu a activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază în perioada 2000-2012. Între aprilie 2005 și mai 2008 și-a desfășurat activitatea în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale.

În perioada mai 2008 – august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. În august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Washington 2012 și Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Seul 2014.