Aceeaşi idee a exprimat-o şi premierul Mihai Tudose când a spus că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb trebuie să plece din guvern, nu pentru că el şi-ar dori asta (“percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici”), ci fiindcă de la Bruxelles i s-a spus clar asta (“când cineva spune clar un lucru, aia nu-i sugestie, este un mesaj foarte clar”), scrie Mediafax.

O astfel de poziţionare alături de Shhaideh şi Plumb, nu împotriva lor, i-a dat ulterior şansa lui Dragnea să folosească acelaşi refren al victimizării spre a se plasa alături de Tudose, nu împotriva lui, şi să conchidă alături de el că de vină pentru situaţia sunt aceleaşi forţe oculte din afara partidului care nu vor să lase PSD să guverneze.

A fost un deznodământ care i-a dezumflat pe mulţi suporteri şi adversari înfocaţi ai PSD care aşteptaseră o înfruntare pe viaţă şi pe moarte între taberele Dragnea şi Tudose şi un final cu scandaluri, demisii, zdrobirea uneia din tabere.

Cei înfuriaţi şi-au adus aminte de declaraţiile despre bărbăţie ale protagoniştilor (Tudose zicea că vrea o discuţie “bărbătească” cu Dragnea, Dragnea răspundea în glumă că el nici nu ştie să discute “femeieşte”, Nicolae Bădălău zicea că “dl. premier este bărbat, este un om matur, înţelept”), cu concluzia că, iată, mai bărbate decât Dragnea şi Tudose s-au dovedit Shhaideh şi Plumb, fiindcă nu au cedat, au avut onoare şi curaj etc. Poate şi de aceea Dragnea a ţinut să combată astfel de interpretări cu o explicaţie din sfera pur biologică a demisiei lui Shhaideh: “A ajuns pe perfuzii. Totuşi, este o femeie şi când eşti chemat la DNA, nu treci prin momente tocmai plăcute”.

Articolul integral, pe Mediafax.ro