‘Termenul a expirat astăzi. Conform prevederilor HG 577, termenul care era prevăzut în acest act normativ este de 10 zile de la licitaţie. Adjudecatarul licitaţiei nu a prezentat documente care să rezulte că deţine disponibilităţi băneşti pentru plata preţului integral al acţiunilor, aşa cum a fost adjudecată licitaţia. Nu mai avea rost să continue negocierile. Nu s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru acţiunile Oltchim. De asemenea, nu s-a semnat niciun contract pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica la Oltchim’, a adăugat Daniel Chiţoiu.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final este luni, 1 octombrie 2012.

În data de 1 octombrie expira termenul până la care Dan Diaconescu trebuia să depună banii pentru privatizarea Oltchim, iar premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Bruxelles, că dacă Dan Diaconescu nu va depune cei 45 de milioane de euro, se consideră practic că nu se va putea încheia contractul cu acesta.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei., a explicat Remus Vulpescu.
SURSA: Agerpres