"Dacă vorbim în general, este de datoria mea de a crea condiţii pentru noi servicii, urmează licenţele 4G care vor permite operatorilor să dezvolte tehnologie, după care providerii vor veni cu aplicaţii şi platforme din care câştigă toată lumea. Sperăm să finalizăm cu licitaţiile la sfârşitul lunii august", a precizat Nica.

O doua prioritate anunţată de şeful MCSI vizează gestionarea fonduri europene care vin pe domeniul IT&C.

"Sunt extrem de nemulţumit de faptul că mulţi bani care veneau pe un domeniu care avea nevoie de finanţare, cum este IT&C, au fost şi prost gestionaţi şi nu au ajuns nici unde trebuie. Nu înţeleg cum 1.200 de proiecte pot să stea nedeschise de un an şi jumătate şi noi să stăm extrem de relaxaţi. De asemenea, sunt plăţi care nu au fost efectuate şi o mare neregulă în acest domeniu”, a adăugat Dan Nica.

Acesta a mai precizat că va reporni licitaţiile pentru angajarea de consultanţi pentru evaluatorii de proiecte, va reuni într-un proiect toţi banii neutilizaţi pe axele deschise şi va demara de urgenţă proiectul de broadband.

Nu în ultimul rând, Nica a anunţat că la societatea Radiocomunicaţii va fi schimbată conducerea săptămâna viitoare, iar MCSI va avea doi secretari de stat, unul dintre ei fiind numit chiar în aceste zile în persoana lui Ovidiu Artopolescu, fost şef al Microsoft şi IBM.
SURSA: Agerpres