Prințul Harry și Meghan Markle NU mai au voie să locuiască în Frogmore Cottage

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au rămas fără reşedinţă în Marea Britanie, după ce Regele Charles al III-lea le-a retras dreptul de a locui la Frogmore Cottage, o casă istorică de gradul II situată pe proprietatea Frogmore, care face parte din Home Park din Windsor (Anglia). Frogmore Cottage a fost construită în anul 1801 la direcția Reginei Charlotte, în grădinile de lângă Frogmore House, și face parte din Crown Estate, proprietatea publică a Regelui Charles al III-lea.

Regele Charles al III-lea a luat această decizie după publicarea cărții de memorii a Prinţului Harry („Spare” – „Rezerva”), în care a adus diverse acuzaţii la adresa Familiei Regale a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Potrivit publicaţiilor britanice „The Sun” şi „The Telegraph”, Palatul Buckingham a trimis „o înştiinţare de evacuare” a Prințului Harry și a soției sale, care au părăsit Marea Britanie în urmă cu trei ani și care au lansat numeroase critici la adresa Casei Regale.

Frogmore Cottage ar putea rămâne a Prințului Andrew

Potrivit sursei citate anterior, Regele Charles al III-lea NU le-ar fi propus celor doi o nouă reşedinţă, privându-i astfel de orice locuinţă regală în timpul rarelor lor călătorii în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Decizia sa riscă să agraveze tensiunile în rândul Casei Regale, în condiţiile în care cuplul contestă deja în justiţie retragerea protecţiei lor speciale asigurate de poliţie.

Potrivit presei britanice, Regele Charles al III-lea i-ar fi cerut Prinţului Andrew să se mute la Frogmore Cottage pentru a reduce cheltuielile stilului de viaţă al fratelui său mai mic, care locuieşte în prezent la Royal Lodge, o luxoasă proprietate din Windsor.

Frogmore Cottage le-a fost dăruită Ducilor de Sussex drept cadou de nuntă

Vă amintim că Frogmore Cottage (reşedinţă cu cinci dormitoare, situată lângă Castelul Windsor din vestul Londrei, Anglia) le-a fost dăruită Ducilor de Sussex în anul 2018, drept cadou de nuntă din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Lucrările de renovare realizate de cei doi, în valoare de peste 2 milioane de euro, au şocat opinia publică. Prinţul Harry a fost nevoit să înapoieze suma coroanei britanice după ce s-a mutat în Statele Unite ale Americii, alături de Meghan Markle și copiii lor.