În mână, fiecare salariat plătit cu salariul minim va primi, de mâine, 925 de lei, în loc de 785 de ei.  Oficial sunt 1,1 milioane de români plătiți cu salariul minim, însă aproape 2 milioane de salariți vor beneficia de această majorare, spun datele ministerului Muncii. Circa 400 de mii din aceștia lucrează la stat. În şase ani, salariul minim pe economie în România s-a dublat. Cu toate acestea, nivelul rămâne printre cel mai scăzut din UE. Cel mai mare salariu este în Luxemburg, de peste 1.900 de euro pe lună. 

Amenzile de circulție cresc cu 20% o dată cu majorarea salariului minim pe economie. Amenzile de circulaţie se calculează în puncte, iar un punct reprezintă 10% din salariul minim pe economie. Mai exact câte 125 lei pentru fiecare punct încasat. În funcţie de gravitatea contravenţiilor comise, sancţiunile încep de la 250 de lei şi pot ajunge la 2.500 de lei.

Facturile populaţiei pentru gazele naturale vor scădea cu până la 3% de la 1 mai, ca urmare a scăderii tarifelor de distribuţie a gazelor naturale cu 6%.