Conform oficialilor Uipath, biroul din Cluj este construit în jurul unei echipe de specialiști care au contribuit la dezvoltarea Platformei Smart Data și va fi condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală Recognos. Acesta are planuri ambițioase de recrutare pentru următoarele luni și a început deja să caute developeri .NET seniori și developeri RPA în zona Clujului. Echipa .NET din Cluj va dezvolta software pentru activități principale ale platformei UiPath, iar developerii RPA vor sprijini implementările și partenerii UiPath din țările vorbitoare de limbă germană.

Pentru a oferi mai multe informații despre planurile de recrutare din Cluj, echipa de HR a UiPath se va întâlni cu aplicanții și le va răspunde întrebărilor la standul companiei din cadrul Conferinței DevTalks din Cluj în data de 16 mai.

„Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezență în operațiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT”, a declarat Daniel Dines, CEO și Co-Founder al UiPath. „Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar mințile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experții noștri din București, Bellevue în SUA și Bengalore în India.”

„Consider că talentele Clujului merită pe deplin mediul de lucru unic și cultura de companie pe care le oferă UiPath. RPA revoluționează însuși conceptul de muncă, iar UiPath este o companie vizionară, aflată în primele rânduri ale acestui fenomen global. Profesioniști dedicați conduc expansiunea UiPath pe aproape toate continentele și știu că echipa noastră locală va sprijini semnificativ creșterea primului nostru unicorn”, a afirmat Andrei Roth, managerul biroului din Cluj.

Folosirea Platformei Smart Data Platform în cadrul platformei UiPath va permite o extragere mai simplă și mai rapidă a informațiilor din surse de date nestructurate.

UiPath angajează în prezent mai mult de 700 de profesioniști în 14 țări și plănuiește să-și sporească numărul de angajați cu mai multe de 40% până la sfârșitul lui august 2018. Companie fondată în Bucureşti în 2015 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global – dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a devenit primul „unicorn” al industriei locale de IT după ce a luat o finanţare de 120 milioane de dolari la o evaluare de peste 1 miliard de dolari

 

Creată atât pentru business, cât și pentru IT, UiPath este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare la nivel global. Mai mult de 1.100 de clienți corporate și agenții guvernamentale folosesc platforma de Enterprise RPA a UiPath pentru a implementa roboți software rapid și corect, crescând performanța organizației, securitatea și gradul de conformitate, dar și satisfacția angajaților. Cu o comunitate dinamică de peste 120.000 developeri în întreaga lume, UiPath ia parte la revoluția digitală a companiilor.

UiPath are sediul central în New York City și este prezent în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia. Compania este sprijinită de două finanțări seria A și B ce totalizează 183 milioane USD, primite de la Accel, CapitalG, Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird și Seedcamp. Evaluarea UiPath după seria B a depășit 1.1 miliarde USD.