Primul vehicul va ajunge la București la mai puțin de un an de la semnarea contractului cu Metrorex, care stipulează un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, producție, verificare și recepție finală ale primului tren. Până la sfârșitul anului, încă două noi trenuri să fie livrate către Metrorex.

"Un al doilea vehicul a fost de asemenea testat sub supravegherea oficialilor Metrorex la unitatea CAF din Spania, trecând cu succes toate probele din fabrică și primind certificatul provizoriu de recepție. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să asigurăm transportul primului tren către România, astfel încât el să ajungă în depoul Metrorex în prima jumătate a lunii noiembrie", a declarat Antonio Campos, CAF Area Director International Business Department.

Noile trenuri produse de CAF pentru București au fost achiziționate în baza unui contract semnat cu Metrorex în noiembrie 2014. Trenurile sunt dotate cu sisteme automate de protecție și operare de ultimă generație.

CAF este un producător de vehicule și echipament feroviar. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro și un portofoliu de comenzi în execuție de aproximativ 5,3 miliarde de euro. Are sediul central în orașul Beasain, Guipúzcoa (Tara Bascilor, Spania) şi este listată la Bursa din Madrid.

CAF produce trenuri de mare viteză (Oaris), trenuri regionale, trenuri suburbane, metrouri, tramvaie (Urbos), metrouri ușoare, tramvaie-tren și locomotive.

Printre proiectele companiei se numără: trenul expres suburban către Heathrow (principalul aeroport din Londra, Anglia), metrourile din Washington, Roman, Bruxelles, Madrid, Helsinki, tramvaiele din Stockholm şi Utrecht, precum şi trenuri de mare viteză pentru RENFE, căile ferate din Spania.

Anul acesta, CAF a câştigat contractele de furnizare pentru 21 de tramvaie destinate reţelei de tramvai ușor din Luxemburg (83 de milioane de euro), opt trenuri de mare viteză Flytoget în Norvegia (noile trenuri expres către aeroportul din Oslo), 75 de vagoane de tren pentru Serco Caledonian Sleepers din Scoția.