''Ţin să-i felicit pe toţi, chinezi şi sârbi, care au participat la construcţia acestui pod, ce reprezintă un mare succes'', a declarat premierul Li Keqiang, aplaudat de sute de belgrădeni veniţi să asiste la inaugurare.

Li Keqiang, primul şef de guvern chinez care întreprinde o vizită oficială în Serbia în ultimii 28 de ani, s-a plimbat pe pod împreună cu Aleksandar Vucic.

''Este o onoare pentru mine să inaugurez împreună cu premierul Li Keqiang acest pod, prima lucrare a constructorilor chinezi în Europa'', a declarat Vucic în cadrul ceremoniei.

Lung de 1,5 km şi cu un cost estimat la 136,5 milioane de euro, podul face parte dintr-un proiect de construcţie a unei autostrăzi de centură în jurul capitalei sârbe şi va purta numele celebrului fizician sârb Mihajlo Pupin. Podul va permite fluidizarea circulaţiei în centrul Belgradului, pe unde treceau până în prezent camioane grele.

Cu această ocazie, premierul chinez a subliniat importanţa rolului Serbiei în realizarea unui proiect chinez de coridor strategic între Grecia şi centrul Europei şi care ar urma să-i permită Chinei să-şi sporească schimburile comerciale cu Europa.

SURSA: Agerpres