S-a anunțat primul meci din 2021 al jucătoarei de tenis, Simona Halep, care ocupă locul 2 în clasamentul WTA. Campioana va juca contra australiencei Ashleigh Barty, liderul mondial. Meciul va avea loc vineri, în cadrul turneului demonstrativ ”A Day at the Drive”.  Meciul va fi la Adelaide, au anunţat organizatorii.

Evenimentul va avea loc la Memorial Drive Tennis Centre din Adelaide. Fondurile adunate vor fi donate Fundaţiei Tenisului Australian. În cadrul acestui turneu demonstrativ va evolua şi o altă româncă, Irina Begu. Aceasta va juca un meci de un set cu tiebreak contra veteranei americane Venus Williams. De la turneul demonstrativ nu vor lipsi liderul ATP, Novak Djokovic (Serbia), care va primi replica tânărului italian Jannik Sinner. Legendara jucătoare americană Serena Williams o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, în timp ce spaniolul Rafael Nadal îl va întâlni pe austriacul Dominic Thiem, campionul en titre de la US Open.

Turneul de la Adelaide va marca şi sfârşitul perioadei de carantină obligatorie pentru jucătorii străini care au sosit în Australia pentru a participa la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open (8-21 februarie).

Performanța Simonei Halep

Simona Halep este în prezent cea mai cunoscută prezență feminină din tenisul românesc. Aceasta realizat performanța de a se clasa timp de 7 ani în Top 10 al celor mai bune jucătoare de tenis. Jucătoarea de tenis este constantă în top 10 WTA. Campioana a făcut 350 de săptămâni de când nu a mai ieşit din primele zece locuri ale celor mai bune jucătoare de tenis.

Simona Halep este singura jucătoare activă într-un clasament al celor mai multe săptămâni petrecute în primele 10 locuri mondiale. Clasamentul săptămânilor petrecute consecutiv în top 10 mondial este condus de Martina Navratilova – 1000 săptămâni, urmată de Chris Evert – 746 săptămâni, Stephanie Graff – 625 săptămâni, Gabriela Sabatini – 508 săptămâni, Pam Shriver – 458 săptămâni, Arantxa Sanchez – 429 săptămâni, Hana Mandlikova – 421 săptămâni, Simona Halep – 350 săptămâni. Halep se pregăteşte zilele acestea pentru Australian Open. În 2018 a pierdut finala turneului de Mare Şlem în faţa jucătoarei din Danemarca, Caroline Wozniacki.