Vizitatorii Iulius Mall Timişoara, cel mai mare centru comercial din afara Bucureştiului – cu o suprafaţă închiriabilă de peste 66.500 mp, vor plăti de astăzi 2 lei pentru fiecare oră de staţionare în parcarea subterană. Mallul dispune de o parcare subterană construită pe două niveluri, unde încap peste 1.000 de maşini. Iulian Dascălu s-a gândit şi la un sistem de gratuitate pentru cumpărători. Astfel, clienţii care fac cumpărături în valoare de minim 100 de lei în orice magazin din Iulius Mall Timişoara primesc o oră de staţionare grauită; la fel, clienţii spălătoriei auto Alma Aqua Touch primesc o oră şi jumătate de staţionare gratuită, iar pentru manevrele de ieşire din parcarea subterană se mai acordă o jumătate de oră gratuit. De asemenea, cele circa 1.000 de locurile de parcare supraterane vor rămâne gratuite.

Acelaşi model de plată funcţionează din 1 septembrie 2012 şi în Palas Iaşi, complex care dispune de 2.500 de locuri de parcare subterană.

Parcarea subterană gratuită este o problemă pentru majoritatea proprietarilor de malluri din ţară, deoarece multe persoane folosesc parcarea, mai ales iarna, fără a intra în centrul comercial. Din acest motiv şi proprietarii mallului bucureştean AFI Palace Cotroceni au anunţat că vor să introducă din acest an un sistem de plată a parcării subterane.

Omul de afaceri Iulian Dascălu deţine o reţea de cinci malluri în  Timişoara, Cluj, Suceava şi Iaşi. Cifra de afaceri generată anul trecut de cele cinci proiecte a fost de 64,56 mil. euro, cu 16% mai mare decât în 2012.

Te-ar putea interesa și: