A trecut mai puțin de o săptămână de la încheierea Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia și un ceasornicar a lansat deja un ceas dedicat echipei învingătoare, Franța. Este interesant că nu vorbim nici despre o marcă franceză și nici despre una elvețiană ci despre germanii de la Moritz Grossmann. Cârcotașii ar putea gândi că ceasornicarii germani au schimbat în ultima clipă culorile și inscripțiile din componența piesei, însă nimeni nu poate spune cu mâna pe inimă că Moritz Grossmann nu a intuit învingătorul cu mult timp înainte. Poate doar că marca germană s-a dovedit oportunistă.

Lăsând deoparte speculațiile este demn de menționat că, începând din această săptămână, colecționarii pot achiziționa noul ceas Moritz Grossmann din colecția Atum Pure purtând numele Weltmeisteredition 2018. Piesa are o carcasă de 41 mm din oțel inoxidabil și este animată de Calibrul 201.1 realizat „in-house” de producătorul cu sediul la Glashutte, în Saxonia. Limitată la doar șase piese – câte una pentru fiecare gol marcat în finala dintre Franța și Croația – ediția are un cardan perforat în forma unei mingi de fotbal pe care sunt evidențiate anul 2018 și scorul 4:2. Inserțiile colorate în roșu și albastru ale indicatoarelor pentru oră și minut sunt un tribut adus, fără doar și poate, francezilor.

Cu o rezervă de putere de 42 de ore, Moritz Grossmann Atum Pure Weltmeisteredition 2018, are un preț de 16.000 de euro, cu taxele incluse.