Tocmai ți-ai cumpărat o pereche de pantofi sport și… te strâng. Prietena și-a luat pantofi cu toc dar îi îngheață picioarele. Unde mai pui că talpa dură îți obosește rapid picioarele. Ei bine toate aceste neajunsuri ale încălțămintei din zilele noastre au fost rezolvate de o mică firmă care poartă numele Digitsole. Adepții modernismului pot fi fericiți.

Mai întâi, la prețul de circa 200 de euro, Digitsole vinde o pereche de branțuri care pot fi adaptate pentru orice pantof și, prin conexiunea cu telefonul mobil inteligent, asigură temperatura dorită. Denumită „Warm Series”, această invenție este ușor de utilizat și cât se poate de utilă. Cu o înălțime de 5 mm în partea frontală și de 13 mm în zona călcâiului – unde se află și bateria reîncărcabilă – aceste branțuri inteligente pot fi  controlate printr-o aplicație care garantează atingerea unei temperaturi de până la 45 de grade Celsius în interiorul pantofilor.

A doua „nebunie” a celor de la Digitsole se numește „Smartshoe 01” și pare o gheată sport asemănătoare celei pe care o purta Marty McFly în „Înapoi în viitor”. Mai exact, cu un design inspirat de la mașinile sport, această pereche de ghete se mulează perfect pe piciorul utilizatorului prin simpla apăsare a unui buton de pe smartphone. La fel de simplu se și deschide atunci când utilizatorul dorește să se descalțe. În plus, pantofii trimit către telefon informații despre distanța parcursă și caloriile consumate, iar talpa este, cum altfel, încălzită în funcție de dorință, până la 38 de grade Celsis. O pereche de Smartshoe 01 nu costă decât 400 de euro.

Pentru cei care preferă încălțămintea sport care nu iese în evidență printr-un design extravagant, Digitsole comercializează Harrison Warm Sneaker, o pereche de pantofi asemănători celor produși de Converse. Doar că încălțările cu pricina pot fi încălzite, măsoară distanâa și caloriile consumate și… oferă posesorului posibilitatea de a aprinde o lumină în vârf pentru a se deplasa pe timp de noapte. Prețul este de circa 350 de euro. Ultima, dar nu cea din urmă, inovație a Digitsole este dedicată strict femeilor. Pantofii cu toc dezvoltați de inginerii companiei asigură temperatura dorită grație aplicaței corespunzătoare de pe smartphone, măsoară distanța și caloriile și au un mic led în lateral care asigură o iluminare „pentru aspect”. Nu uitați să puneți seara la încărcat perechea aleasă. Întocmai ca telefonul mobil, ceasul inteligent sau mașina electrică.