Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere începe să deconteze facturi pentru autostrada Transilvania, porțiunea între Câmpia Turzii-Târgu Mureș.

Conform facturilor afișate pe site-ul Companiei Naționale de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere, Straco Grup încasează aproximativ 9,5 milioane euro pentru construcția a 15,7 km din autostrada Transilvania. La începutul acestei luni, Straco a facturat 42,29 milioane lei pentru proiectare și execuție autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, secțiunea 2A: Ogra-Câmpia Turzii, lotul 3. În februarie 2015, Straco Grup a încheiat un contract cu oficialii Companiei de Drumuri pentru proiectarea şi execuția a 15,7 km  din autostrada Transilvania, în valoare de 279,7 milioane de lei, fără TVA.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a împărţit cei aproximativ 56 km de autostradă, între Târgu Mureş şi Câmpia Turzii în cinci loturi, iar asocierile de firme care au câştigat contractele au oferit preţuri de sub 5 milioane euro/km. În prezent, patru loturi, în lungime de aproximativ 47 km de autostradă, între Târgu Mureş şi Câmpia Turzii, vor costa circa 224 milioane euro, respectiv 4,76 milioane euro/km.

Citește și: Autostrada Transilvania costă 5 milioane euro/km